ÉLŐ VÉRCSEPP ANALÍZIS                                            

 Az analízis elvégzésekor a szervezet pillanatnyi állapotát mutatja . Az élő vércsepp vizsgálat  egy megbízható  állapotfelmérő vizsgálat, de nem orvos-diagnosztikai módszer. 
 A  laboratóriumi vérvétel és az élő vércsepp analízis között az a különbség ,hogy az analízishez egy csepp  perifériás vért veszünk le (ujjbegyből), amit nem festünk meg, mert a sejtek a festési (fixálási) eljárástól  elpusztulnak-ettől élő vércsepp vizsgálat. A másik különbség az, hogy itt egy speciális, úgynevezett  sötétlátóteres megvilágítással ellátott mikroszkóp segítségével vizsgáljuk az ujjbegyből vett élő vért. Láthatóvá  válnak a vértesteknél és sejteknél sokkal kisebb alkotórészei is a vérplazmának. A vér minden élő komponense  tisztán látható és egy speciális videókamera és monitor segítségével közösen megfigyelhető a páciens és az  analízist végző személy számára is.  
 
 A vizsgálat menete:
 
 A vércseppet steril vérvételi lándzsát használva levesszük, tárgylemezre helyezzük, ami bekerül a speciális  mikroszkópba. A mikroszkópban látható kép kivetíthető, így a páciens is láthatja azt, amit a vizsgáló.
 
 Egyetlen csepp vér vizsgálatával megállapítható:
 ·         az anyagcsere állapota,
 ·         az emésztés és a felszívódás hatékonysága, zavara
 ·         a szervezet ásványi anyag-, vitaminhiánya
 ·         az érelmeszesedés, a trombózis kialakulásának korai jelei
 ·         egyes szervek (például a máj, a vese, a szív stb.) meggyengülése
 ·         az oxigénellátás aktuális állapota
 ·         a kórokozó mikroorganizmusok (baktériumok, paraziták, gombák) jelenléte
 ·         a vérben történő salakanyag-felhalmozódás, nehézfém terhelés
 ·         a daganatos elváltozásokra utaló jelek
 ·         külső és belső mérgezőanyagok jelenléte
 ·         a sav-bázis háztartás eltolódása
 A megfelelő tudással rendelkező orvos vagy természetgyógyász ezekből a jelekből olvasva felhívhatja a  figyelmet korai stádiumú, esetleg még tünetmentes betegségekre, a szükséges táplálkozási, életmódbeli  változtatásokra. Ezzel megelőzhetjük a komolyabb probléma kialakulását és visszaállíthatjuk szervezetünk  egészséges egyensúlyát.
        
 
 A teljes vizsgálat kb 20 percet vesz igénybe, a vizsgálat után részletesen ismerteti a vizsgáló a vérben  látottakat, javaslatot tesz a kezelésekre, életmódbeli változtatásokra, ha az eredmény további orvosi vizsgálatot  követel, javaslatot tesz különböző vizsgálatok elvégzésére.
 
 Az ismételt élő vércsepp vizsgálat segítségével nyomon követhetjük és ellenőrizhetjük egészségi állapotunk  alakulását, az ajánlott életmód változtatás(diéta , testmozgás ,táplálék kiegészítők stb.) hatékonyságát .
 Mikor érdemes elvégeztetni a vizsgálatot?
 A betegség megelőzésének nagyon hatékony eszköze lehet a vércseppanalízis, ajánlott lenne a rendszeres évi  állapotfelmérés részeként elvégeztetni. Hasznos lehet még, ha valaki emésztési problémákat,  fáradékonyságot, gyakori fejfájást, bőrpanaszokat, mozgásszervi gondokat tapasztal. Ilyenkor ugyanis  megerősítheti a betegség gyanúját vagy segíthet abban, hogy milyen típusú laboratóriumi vizsgálatokat  célszerű elvégeztetni. Gyakori megfázás, krónikus gyulladás, túlzott salakanyag-felhalmozódás gyanúja esetén  is ajánlott.
                                
 Az élő vércsepp vizsgálat nem helyettesíti a laboratóriumi vagy szakorvosi vizsgálatokat.
 
          
 
 
 
 

 

Elérhetőség

Medklinik Budapest XIII. Ker
Dózsa György út 150.
(Telefonos időpont foglalás szükséges!)

06-70-353-6192 medklinikteam@gmail.com